Menu Login

Naučite HZJ iz udobnosti vlastitog doma

Upišite se

Online tečajevi

Zbogom pretrpanom rasporedu i propuštenim prilikama zbog neodgovarajućih termina! Želite učiti HZJ, ali Vam nikako ne odgovara termin redovnog tečaja? Radite u smjenama? Nemate slobodan termin svakoga tjedna u isto vrijeme? Noćni ste tip? Treba vam fleksibilnija ponuda?

Imamo rješenje!

Donosimo Vam mogućnost učenja HZJ-a putem naše digitalne platforme za samostalno učenje hrvatskog znakovnog jezika, s bilo koje lokacije, u koje god vrijeme Vama odgovara!  Spajate se kad želite, učite kako volite! Sve što trebate je dobra volja i pristup internetu!

Pridružite nam se još danas!

 

POČETNI HZJ – RAZINA A1.1

Naš početni HZJ online tečaj namijenjen je početnicima koji tek počinju učiti hrvatski znakovni jezik. Naučit ćete kako započeti i završiti razgovor, moći ćete predstaviti sebe i druge te postavljati i odgovarati na pitanja poput Gdje živiš?, Koga ​​poznaješ?, Kako se osjećaš? i slično. Također, učit ćete i o važnosti HZJ- a u kulturi Gluhih i gluhoslijepih osoba.

Tečaj od 10 lekcija korak po korak upoznaje vas s osnovnom razinom znanja HZJ-a.

Očekuje se da ćete na ovoj razini moći razumjeti i koristiti poznate, svakodnevne izraze i jednostavne rečenice na hrvatskom znakovnom jeziku, znati predstaviti sebe i druge te suznakovateljima postaviti jednostavna osobna pitanja. Upoznat ćete se s jednostavnim rječnikom znakova, osnovama gramatike hrvatskog znakovnog jezika te odrednicama kulture Gluhih.

Početni HZJ – razina A1.1 sastoji se od deset tema i preko 800 videosnimki koje će vas uvesti u svijet hrvatskog znakovnog jezika i kulture Gluhih.

Svaka tema sadrži rječnik znakova i fraza iz hrvatskog znakovnog jezika, zadatke kojima uvježbavate upotrebu novih znakova u rečeničnom kontekstu, njihovu pravilnu izvedbu te praktičnu upotrebu stečena znanja o gramatici HZJ-a, vježbe razumijevanja i zanimljivosti iz kulture.

Za više informacija kontaktirajte nas na:  onlinehzj@dodir.hr

Sadržaju ove razine možete pristupiti 6 mjeseci od upisa.

Ako po završetku online tečaja želite potvrdu o stečenom znanju razine A1.1, možete pristupiti ispitu. Za više informacija o tome kontaktirajte nas na tecajhzj@dodir.hr

Savez Dodir je Centar znanja u području unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom
u okviru Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom.
HRVATSKI SAVEZ GLUHOSLIJEPIH OSOBA "DODIR"
Medulićeva 34,10000 Zagreb
(01) 4875 431
dodir@dodir.hr
PRATITE NAS
APS-SSL-Secure-Connection eu_gdpr_compliant PCI_DSS
Mastercard Visa Secure American Express Diners Club International Visa MasterCard Maestro Discover DinaCard Hrvatski telekom - Payway
Copyright © 2021 | Online tečaj hrvatskog znakovnog jezika